Bedrijfsaikido in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Op 24 augustus 2018 werd er in Leeuwarden een Aikido demonstratie en workshop gegeven aan een delegatie van het EU Japan Fest Committee tijdens hun bezoek aan Nederland.

Elke jaar kiest het EU Japan Fest een Culturele Hoofdstad van Europa en dit jaar was het de beurt aan het Friese Leeuwarden. De commissiedelegatie uit Japan bezocht de stad van 22 tot 25 augustus 2018 om de Japanse en lokale kunstenaars, die hebben bijgedragen aan de wederzijdse culturele waarden en het wederzijds begrip en ontwikkeling daarvan, te ondersteunen. Onder de leden van de delegatie waren de heer Masami Iijima, voorzitter van de raad van bestuur, alsmede directeur van Mitsui & Co. en Shuji Kogi, secretaris-generaal van het EU Japan Fest.

De delegatie was zeer onder de indruk om te zien hoe de traditionele budo waarden in Nederland worden gekoesterd en gewaardeerd, en om te ervaren hoe ze worden toegepast op de moderne samenleving, zoals bijvoorbeeld bij de sturing van processen in het bedrijfsleven.

De Aikido-demonstratie en de workshop werden gepresenteerd door Satomi Ishikawa van de Nederlandse Aikikai Foundation en Marc Jongsten van de Stichting Bedrijfsaikido Nederland, beide onder de paraplu van de NAF, het lid van de International Aikido Federatie.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.